Bron: www.youtube.com

De horizontale muurschildering bestaat uit zwarte en witte vlakken met scherpe hoeken, die over de hele breedte van de fietsenkelder te zien zijn. De locatie is essentieel voor het doel van dit kunstwerk: de fietsenkelder is niet een volledig dichte ruimte, maar ook niet open. In zwart en wit gekleurd, met kleine elementen van rood en grijs, vergroten de ongedefinieerde geometrische vormen de bestaande ruimte doordat ze het idee van een landschap opwekken.

“Hiervoor was je waarschijnlijk op de fiets onderweg door de stad. Dit is een plek waar je even tot rust kunt komen en alle indrukken van de fietstocht in je hoofd kunt laten bezinken”, vertelt Bode over de overgang van het hectische stadsleven naar de kalmte die zijn kunst biedt.

Kunst voor iedereen

Bode’s muurschildering loopt door naar het werknemersgedeelte van de fietsenstalling, Het kunstwerk biedt werknemers dezelfde ervaring als de studenten. Al is het werk sterk verbonden, is dit deel op zo’n manier gemaakt dat het een op zichzelf staande creatie lijkt.

MVI_9308.00_00_39_24.Still003

Meer kunst kijken

Kunst op de campus: De vervormde spiegelwereld in Polak

Op meerdere verdiepingen van het Polakgebouw, naast de liften, vind je zeer eenvoudige…