“Het is verschrikkelijk om te zien wat het niveau van geweld is en hoeveel burgerslachtoffers dit al heeft gekost. En het einde is nog niet in zicht. Desondanks hopen we toch dat er snel een einde komt aan de vijandigheden”, is te lezen in een bericht van de universiteit op het intranet.

Vanwege de chaotische situatie in Israël was tot vrijdagmiddag nog niet bekend of de studenten al op één van de repatriëringsvluchten het land hebben verlaten. Om ze naar een veilige plek te brengen werkte de universiteit samen met allerlei betrokken organisaties.

Living Room

De universiteit opent donderdag om 14.00 uur haar de deuren van de Living Room voor studenten en medewerkers die hun ervaringen en gevoelens willen delen. Ook kunnen mensen zich melden bij Safe@EUR als ze behoefte hebben aan hulp. De universiteit roept iedereen op om aandacht en respect te hebben voor elkaars gevoelens, te luisteren en proberen te begrijpen. “Oproepen tot discriminatie, haat en onverdraagzaamheid vinden wij niet acceptabel.”

Volgens een anonieme bron is minstens één EUR-student juist naar Israël toe gereisd om zich aan te sluiten bij het Israëlische leger. Of er meer studenten deze reis hebben ondernomen is EM niet bekend.