Bron: www.youtube.com

Over het algemeen beoordelen studenten de Eurekaweek zeer positief met waarderingen van 9 tot 11 uit 10. Biana, researchmasterstudent Sociologie, denkt daar iets anders over. “Ik geef de week een 7, gewoon omdat ik veel last heb van de jetlag.” Veel studenten delen de leukste activiteit die ze hebben bijgewoond tijdens de Eurekaweek. Voor Carla en Lucia, beide Psychologiestudenten, was dat zeilen. “Dat was echt heel leuk. We botsten tegen een andere boot aan en achteraf zat er een gat in. Whoop!”

Stathis, masterstudent Neurowetenschappen, klaagt over zijn eerste kennismaking met het Nederlandse weer. “Ik had geen minst favoriete activiteit, maar het weer was zeker niet in ons voordeel tijdens onze brunch bij Skadi op woensdagochtend. Het begon te gieten, dus ik moet nog even wennen aan het Nederlandse weer.” Rechtenstudent Ard bekent dat hij een paar keer buiten is gezet. “Ik ben minderjarig maar ik drink weleens, dus dan word ik eruit getrapt. Maar dat geeft niet, ik heb nog steeds veel plezier!”

Onverwachte ontmoetingen met andere mensen was het favoriete deel van de week voor economiestudente Juliana. “Je ontmoet allerlei mensen tijdens het fietsen, omdat ze gewoon verdwalen in de stad en dronken zijn, dat is echt grappig.” Voor Biana was de week ‘one of a kind’, maar ‘the best kind’ om deel van uit te maken.