Bron: youtu.be

Het Gardening-team van de Erasmus Sustainability Hub organiseert elke twee weken een tuiniermiddag. Alle studenten kunnen meedoen en leren tuinieren in de campustuin waar ze verschillende soorten groenten, fruit en decoratieve planten hebben geplant. Het team is begonnen met de sessies in de lente, zodat iedereen met mooi weer samen kan komen en contact kan maken met de natuur.

Plantsessie

Elke middag heeft een thema, deze keer deed Adinda mee met het planten. Iedereen kreeg handschoenen om zijn handen te beschermen tegen scherpe voorwerpen die in de grond kunnen zitten. Daarna begonnen ze met het klaarmaken van de grond. Bob ter Haar, de initiatiefnemer en coördinator van de campustuin, legde de stappen uit om de grond voor te bereiden voor het planten. “Je moet ervoor zorgen dat je de grond rond de wortels van de plant gebruikt. Dit is belangrijk omdat die de meeste voedingsstoffen bevat.” Hierna creëerde het team grondblokken waar de zaden in gaan voordat ze op de grond geplant worden.

Het team onderhoudt de tuin elke week. Carlijn Roedig, student van het Erasmus University College, legt uit waarom ze meedoet aan de tuinsessies. “Het is heel relaxed, dus ook als je geen ervaring hebt met tuinieren ben je welkom om mee te doen. Het is heel belangrijk om onszelf weer in contact te brengen met de natuur, want dit is een stap om milieubewuster te worden.”

Uitdaging

Tuinieren is superleuk, maar kan voor sommige mensen ook een uitdaging zijn. Yara Spoorenberg, student van het Erasmus University College, deelt haar tips voor beginners. “Het is belangrijk om klein te beginnen als je het alleen doet. Ga voor een makkelijke plant. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het planten van spinazie, want die hebben een hoge weerstand.”

Tuinieren was vooral een nieuwe ervaring voor Adinda. Ze geeft deze ervaring een zeven uit tien. Het moeilijkste aan tuinieren vond ze dat ze haar handen in de grond moest steken bij alle insecten (ze heeft een fobie voor insecten). Een ander lastig onderdeel is proberen de planten in leven te houden, omdat elke plant weer andere behoeftes heeft. Je kan deelnemen aan de tuinsessie door contact op te nemen met het Erasmus Sustainability Hub Gardening-team! Hopelijk tot ziens bij de volgende sessie.