Bron: youtu.be

Wie maakt zijn huis niet graag gezelliger met souvenirs, kunst en een paar doe-het-zelfprojecten? In dit studentenhuis doen bewoonsters Laurine, Rosa en Ella geen enkele decoratie weg als die eenmaal is neergezet of opgehangen. En zo is er een volkomen willekeurige verzameling ontstaan. In de woonkamer staan bijvoorbeeld een kapotte tv, zelfgemaakte wijnfleskaarsen, kerstversieringen en een paddenstoelhuisje.

Bewoners: Laurine, Ella, Rosa

Waar: Rotterdam Zuid, Oud Charlois

Huur: 1900 euro inclusief gas, water, licht

Handelsmerk: fantasierooster van werktijden waar gasten niet goed wijs uit worden

Maar welke voorwerpen vinden de huisgenotes persoonlijk het meest waardevol? Laurine heeft in Zuid-Afrika gewoond en is erg gehecht aan de souvenirs die ze daarvandaan heeft meegenomen. Samen met wat kerstversieringen heeft ze die in de vensterbank gezet. Het meest waardevolle ding van Rosa is haar vinylplaat van Girl in Red, die ze in haar kast bewaart. Ella twijfelt tussen een oude victoriaanse pop en een parkeerbon die ze van een vriendin heeft gekregen, voordat ze uit Amerika vertrok.

Hoewel de huisgenotes sommige dingen eigenlijk wel weg zouden willen doen (en vervangen door andere!), zijn ze toch echt trots op hun random huis, omdat de decoraties allerlei warme herinneringen oproepen.

Hun claim: het meest random aangeklede huis van Rotterdam

Waarom: huisgenotes halen decoraties nooit weg als ze eenmaal zijn neergezet. In april staan de kerstspullen er nog!

Beste decoratie: paddenstoelhuisje van maar 4 euro bij de Action

Meest authentieke aspect: indrukwekkende verzameling specerijen

Eindoordeel: EM bevestigt dat dit het meest random aangeklede huis van Rotterdam is. Je vindt hier echt álles!