Bron: youtu.be

Hoe maak je een huis gezellig? Li en Lena verklappen het geheim terwijl ze Agnieszka rondleiden door hun appartement in het mooie Rotterdam-West, waar ze samen met Alina en Fieke wonen. Allereerst: banken, en wel zo veel mogelijk, met ladingen kleurrijke dekens en kussens erop. Ook kunst is een must, door de bewoners zelf gemaakt of door hun geliefden. In bijna elke hoek van het appartement vind je tekeningen en schilderijen, wat de kamers een artistieke look geeft.

Bewoners: Li, Lena, Alina, Fieke

Waar: Rotterdam West

Kenmerk: Dakterras – perfect voor ontbijt en mentale-gezondheidspauzes

Gezellig

Om de sfeer wat huiselijker te maken, besloten Li, Lena, Alina en Fieke om hun favoriete boeken – een indrukwekkende verzameling – allemaal bij elkaar in de huiskamer te zetten. Elke huisgenoot heeft iets persoonlijks dat haar kamer een eigen sfeer geeft: bij Lena is het haar bed vol roze kussens, bij Alina haar tapijt, en Li kan zich haar kamer niet voorstellen zonder haar geliefde plant. Wat hun appartement bijzonder maakt is het dakterras – perfect om te chillen in de zon, te ontbijten of even lekker tot rust te komen. Naast huisgenoten zijn Li, Lena, Alina en Fieke ook goede vriendinnen die graag samen tijd doorbrengen en ‘huisgenotendinertjes’ organiseren, wat hun huis nog gezelliger maakt.

Hun claim: het gezelligste huis in Rotterdam

Waarom: veel banken, kunsthoek, planten, coole tapijten

Meest authentieke aspect: mooie vissen

Beste decoratie: enorme plank met gemeenschappelijke boekencollectie

Eindoordeel: Welverdiende titel! De gezellige sfeer blijkt niet alleen uit de inrichting van het appartement, maar ook uit de relatie tussen de huisgenoten.

 

Lees meer

Het meest liefdevolle studentenhuis van Rotterdam: ‘We knuffelen en delen veel liefde met elkaar’

How do students live together and create a sense of belonging? This time, Agnieszka…