Bron: youtu.be

Onder de leiding van instructeur Harvinder Chahal doen in totaal vijftien studenten mee aan de les. Het doel van deze les is om het lichaam, de ademhaling en de geest tot rust te brengen. Chahal benadrukt hoe de oefening gunstig kan zijn voor studenten. “Veel van onze studenten hebben te maken met veel angst en depressie, dus met deze oefening hoop ik ze erbij te helpen”, zegt ze.

Ademhalingsoefeningen

De oefening begint met de houding ‘zonnegroet’ waarbij deelnemers hun lichaam moeten strekken en tegelijkertijd ademhalingsoefeningen moeten doen. “De zonnegroet is bedoeld om de adem te synchroniseren met de bewegingen”, legt Chahal uit.

Phuong Nguyen, tweedejaars Management of International and Social Challenges, is dol op deze yogales. “Ik probeer het elke week te doen omdat ik er echt van geniet. Hierna voel ik me altijd heel relaxt.”

Hoe moeilijk was het?

Adinda is niet echt bekend met yoga of meditatie, maar ze vond de les niet al te moeilijk en geeft het een 4,5 uit 10. De uitdaging lag in het wennen aan het ritme en de oefeningen. Omdat dit haar eerste keer was, moest ze steeds naar de bewegingen van de instructeur kijken, waardoor ze soms een beetje afgeleid raakte. Ze raadt deze les in het bijzonder aan voor studenten na een lange, zware werkdag.