Cantus 2022 – EM – Wouter Sterrenburg (2 of 8)
Beeld door: Wouter Sterrenburg

Van ABBA tot Guus Meeuwis en het Rotterdamlied, de nummers van cantusband Bracchus zijn heel verschillend maar hebben één overeenkomst: het zijn meezingers. Daarmee raken de bandleden de essentie van een cantus: met hun energieke show krijgen ze zelfs de meest ingetogen studenten mee.

Cantus 2022 – EM – Wouter Sterrenburg (3 of 8)
Beeld door: Wouter Sterrenburg

Hoewel de band nummers speelt die enorm bekend zijn, kan je natuurlijk even de tekst kwijtraken tijdens Natasha Bedingsfield’s Unwritten. Gelukkig is de Eurekaweek daarop voorbereid en kunnen deelnemers altijd hun codex erbij pakken om de tekst foutloos mee te zingen.

Cantus 2022 – EM – Wouter Sterrenburg (4 of 8)
Beeld door: Wouter Sterrenburg

Voor de vrijwilligers van studentenkroeg In de Smitse was het een drukke avond: in totaal ging er 9000 liter (festival)bier door de tap. Belangrijke voetnoot: het barpersoneel houdt uiteraard zelf ook van een pilsje!

Cantus 2022 – EM – Wouter Sterrenburg (5 of 8)
Beeld door: Wouter Sterrenburg

Als tijdens het nummer Angels van Robbie Williams de zaklampen de lucht in gaan, slaat de emotie toe bij het Eurekaweekbestuur. Terwijl zij in een groepsknuffel meezingen en sommigen een traantje laten, kijkt rector magnificus Annelien Bredenoord een paar meter verderop trots naar de menigte. Het is de eerste keer dat ze de cantus bijwoont en vertelt enorm trots te zijn: “Een groot gedeelte van de studenten kent elkaar amper, we zijn nog maar twee dagen onderweg. Maar dan toch al zo’n sfeer. Geweldig!”

Cantus 2022 – EM – Wouter Sterrenburg (6 of 8)
Beeld door: Wouter Sterrenburg

Terwijl de deelnemers steeds losser komen, zoeken her en der groepjes wat ruimte om te dansen naast hun tafel. Het geneeskundegroepje van Charlotte (18, centraal op de onderste rij) heeft het enorm gezellig, vertelt ze over de luide muziek heen. “Iedereen doet mee, iedereen kan meezingen, ook al kunnen ze niet zingen!”

Cantus 2022 – EM – Wouter Sterrenburg (7 of 8)
Beeld door: Wouter Sterrenburg

De regels van de cantus zijn duidelijk: meezingen, blijf bij je eigen tafel en ga niet op de banken en tafels staan. Dat betekent niet dat iedereen zich aan die regels houdt, blijkt uit het groeiend aantal groepjes dat vriendelijk gevraagd wordt weer te gaan zitten.

Cantus 2022 – EM – Wouter Sterrenburg (8 of 8)
Beeld door: Wouter Sterrenburg

Dit groepje aankomend bedrijfskundestudenten is richting het eind van de avond razend enthousiast over de ervaring. Eén van hen vat het bondig samen: “Geweldige avond, lekkere liedjes, heel veel bier en we hebben er per ongeluk een zooitje van gemaakt”, wijzend naar een omgevallen pitcher pils. Een kleine bijkomstigheid op een avond waar hechte vriendschappen gesmeed worden.

Eurekaweek 2022 RSG foto Alisa Mahaletska (19)

Lees meer

Verenigingsbezoek op het knalroze tapijt van RSG: ‘Er gaat een wereld voor me open’

De eerste avond van de Eurekaweek betekent ook kennismaken met de vele verenigingen die…

Lees één reactie