Vanaf het plein bij het carillon is het nest goed te zien, het zit tussen de onderste laag klokken. Dat het plekje veel wind vangt is voor de ekster geen probleem. Het vogeltje is meer dan tevreden met de plek en maakt er werk van om de andere vogels op afstand te houden. De ekster is donderdagochtend druk bezig om de kauwen op de campus weg te jagen.

Broedseizoen

Helaas betekent het nest dat de campusklokken een tijdlang zullen zwijgen. Het nest mag niet verstoord worden tot het broedseizoen half juli voorbij is. De campus zal het een tijdje moeten doen zonder de vrolijke geluiden rond lunchtijd.

Beiaardier Mathieu Polak maakte niet eerder mee dat zijn werk door een vogel werd belemmerd: “Het is bizar dat die vogel het een goed idee vindt om daar zijn nest te bouwen. De takjes zitten ook zo dat sommige klokken geen geluid meer kunnen maken nu.”

Polak bespeelt altijd op woensdag het carillon, maar dat zal de komende weken niet kunnen. “Als we het carillon toch bespelen zullen we de vogel waarschijnlijk wegjagen. Maar wie weet, misschien vindt hij het heel mooi en gaat hij juist meer eieren leggen.”

Lees één reactie