Bron: www.youtube.com

Het is een zonnige dag aan de Kralingse Plas, maar schijn bedriegt. In werkelijkheid is het behoorlijk koud, zo’n 10 graden. Toch is het voor twee studentenverenigingen Extraordinary Life en Erasmus Extreme het perfecte moment om eindelijk hun jaarlijkse Polar Bear Dive te organiseren. Vorig jaar moesten ze de traditie uitstellen vanwege coronabeperkingen, maar nu kan de duik eindelijk plaatsvinden. Verslaggeefster Adinda Khairunnisa trekt haar zwempak aan en doet mee aan de ijskoude festiviteiten. Hoe moeilijk kan het zijn?

Geweldig, maar ijskoud

Eve Whittaker, bestuurslid van Erasmus Extreme, legt het belang van de Polar Bear Dive als traditie uit. “Het is goed om iets nieuws te doen en het is ook nog eens goed voor je immuunsysteem.” Daniel Kamp, student economie, deelt zijn eerste reactie als hij uit het water komt: “Eerlijk gezegd, het is geweldig. Maar ijskoud!” Matteo Forghieri, een ander bestuurslid van Erasmus Extreme, voegt eraan toe dat hij misschien nog wel een keer een duik in het meer neemt.

En hoe verging het Adinda? “Het was de eerste keer dat ik in een ijskoud meer sprong en ik kan gerust stellen dat het minder erg was dan ik had gedacht. Het was zeker erg koud, maar doordat we het als studenten met z’n allen deden, was het heel goed te doen. Uiteindelijk ging ik drie keer het water in. Mijn voeten zijn gevoelloos, maar ik ben ook heel trots. Na afloop gingen we allemaal warme chocolademelk drinken om ons lichaam te laten herstellen van de kou.”

Dus, hoe moeilijk was het? “Viel wel mee. Ik geef het een 4 op een schaal van 10. Al met al was het een geweldige ervaring en ik zou het volgend jaar zeker weer doen.”