Erasmus Sport basketbal1 – Adriana Youssef
De heren van EBV Baros poseren na hun wedstrijd. Beeld door: Adriana Youssef

De basketballers van EBV Baros maken een goede start. Ze winnen meteen hun eerste wedstrijd na de lockdown. Of ze tevreden zijn met dit eerste resultaat? “Supertevreden!”, klinkt het in koor. Tijdens de lockdown is dit herenteam niet meer bij elkaar gekomen. “Ik heb nog wel hardgelopen, maar we hebben niet meer samen getraind”, vertelt criminologiestudent Stan.

De conditie ging daardoor flink achteruit. “De meesten van ons waren al uitgeput na de eerste helft”, lacht Stan. Met nog rode hoofden poseren ze voor een teamfoto. “Kan die foto een beetje gefotoshopt worden? We moeten er niet zo uitgeput uitzien”, roept een teamlid wanneer ze naar de kleedkamers rennen.

Erasmus Sport basketbal5 – Adriana Youssef
De heren van EBV Baros wonnen hun eerste wedstrijd na de lockdown. Beeld door: Adriana Youssef

Teambuilding

Erasmus Sport korfbal3 – Adriana Youssef
Korfballers Roel en Roos. Beeld door: Adriana Youssef

Ook bij de korfbalwedstrijden zit de sfeer er goed in. Tijdens hun eerste oefenwedstrijd delven de groene shirts van R.S.K.V. Erasmus helaas het onderspit tegen hun Tilburgse tegenstanders, maar student Business Information Management Roel is vooral blij dat ze weer met elkaar kunnen sporten. “Deze wedstrijd hebben we verloren maar het gaat erom dat we dit gewoon weer kunnen doen.” Financial Economics-student Roos is het daarmee eens: “Het was een hele goede ploeg, dus we hadden dit ook wel verwacht, maar ik ben dik tevreden!”

Hun coach is in ieder geval onder de indruk: “Ze hebben pas een paar keer kunnen trainen, dus ontzettend goed gedaan. Ik hoop dat we wedstrijden mogen blijven spelen, want je ziet de teams opbloeien wanneer ze elkaar vaker kunnen zien.”

Tijdens de lockdown trainde een deel van dit team buiten met elkaar: “Je moet je conditie een beetje in de gaten houden, maar je merkt nu we weer begonnen zijn dat iedereen het na zo’n lockdown erg zwaar heeft”, zegt Roel. Ondanks de gesloten sportzalen deed het team aan teambuilding: “Samen af en toe een biertje drinken is de beste teambuilding die er is.”

Erasmus Sport korfbal1 – Adriana Youssef
Ondanks de verloren oefenwedstrijd zat de sfeer er goed in bij de korfballers. Beeld door: Adriana Youssef