Carola Schouten van de ChristenUnie wordt minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Ze is nu nog minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Schouten studeerde van 1995 tot 2006 Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Tijdens haar studententijd was ze actief bij de gereformeerde studentenvereniging VGSR. Ze woont in Rotterdam.

Hermes House Band

VVD’er Micky Adriaansens wordt minister van Economische Zaken en Klimaat. Ze is momenteel Eerste Kamerlid en directeur van adviesbureau TwynstraGudde. Tussen 1983 en 1991 studeerde ze Rechten en Beleid en management van de gezondheidszorg aan de EUR. Ze zong tijdens haar studententijd in de Hermes House Band, de band van het Rotterdamsch Studenten Corps.

Mark Harbers (VVD) keert terug in het kabinet als minister van Infrastructuur en Waterstaat. Hij studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit, maar maakte zijn studie niet af. Hij was in Rotterdam gemeenteraadslid en wethouder Economie, Haven en Milieu.

Ook Alexandra van Huffelen (D66) studeerde hier. Ze deed Bestuurskunde in Leiden en Rotterdam. Net als Harbers zat ze in de lokale politiek, als wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte van 2010 tot 2014. Van Huffelen wordt staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering.

Voorzitter EMC wordt minister

Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC, wordt minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport namens D66. Hij studeerde Geneeskunde in Groningen. In 2000 werd de maag-lever-darmarts hoogleraar Gastro-enterologie in Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in maag- en darmkanker en werd als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg een van de gezichten van de aanpak van de coronacrisis.

Wetenschapper naar OCW

De nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is Robbert Dijkgraaf (D66). Dijkgraaf is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Institute for Advanced Study van Princeton. In 2003 ontving hij de Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Dijkgraaf was tot 2012 ook voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.