Het hoger onderwijs moet in de week van 10 januari online. Dat heeft het kabinet maandag besloten na een advies van het Outbreak Management Team. Basisscholen en het voortgezet onderwijs gaan wel weer open vanaf komende maandag. Ook buitensportlocaties voor jongeren tot 18 jaar gaan weer open.

Boostervaccinaties

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid kan het hoger onderwijs nog niet open. “Omdat daar veel meer bewegingen zijn en meer besmettingen zullen zijn.” Hij benadrukte het belang van de boostervaccinaties en zei dat hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe meer versoepelingen er mogelijk zijn.

Het hoger onderwijs zal in de week van 10 januari dus online moeten. Voor kwetsbare studenten, tentamens en praktijkgericht onderwijs kan een uitzondering worden gemaakt.

De huidige coronamaatregelen zijn tot en met 14 januari van kracht. Op die dag bekijkt het kabinet het effect van de maatregelen.