Bron: youtu.be

Online lessen

De meeste studenten zijn gefrustreerd omdat ze online lessen moeten volgen. Ze zitten thuis opgesloten en het leven biedt weinig gelegenheid om op de campus vrienden te zien en sociale contacten te onderhouden.

Student International Business Administration Klaudia vertelt hoe teleurgesteld ze is dat ze online onderwijs moet volgen. “Ik wilde echt de complete onderwijservaring opdoen, maar dat kon niet.”

Door de huidige coronamaatregelen kunnen de studenten nu ook maar beperkt aan buitenschoolse activiteiten meedoen. Jeramy Huijsman, student Bedrijfskunde, heeft daar zo zijn gedachten over. “De godganse dag zit je thuis! Dat ik niet meer kon sporten na vijf uur was ook enorm balen, om eerlijk te zijn.”

Varo de Haan, student Management of International Social Challenges, richtte zich op het licht aan het eind van de tunnel, dat op het laatste moment weer uitging. “Een heel jaar, de hele winter van 2020, heb ik gewacht op die ene week vakantie die ik op mijn werk kon krijgen. En in die week kreeg ik covid.”

Roadtrip

Ondanks dit alles waren sommige studenten wel blij dat ze eindelijk naar Rotterdam konden komen om zoveel mogelijk van het studentenleven te genieten. Student Bedrijfskunde Linnea Persson is blij over “het feit dat we voor onze uitwisseling een semester vanuit Zweden naar Rotterdam konden komen.”

Lisa Watermann (Kunst & Cultuur) maakte ondanks alle beperkingen een lange reis. “Ik heb het busje van mijn broer geleend en ben in mijn eentje op een roadtrip door Europa gegaan. Varo vertelt dat hij blij was dat hij dit jaar een kamer heeft gevonden. “Ik dacht dat ik iets gevonden had, maar dat ging niet door. Maar binnen een dag vond ik weer iets nieuws.”