Bron: youtu.be

De studenten zijn blij dat ze weer uit kunnen gaan. Vooral tweedejaars die eerder niet mochten, kijken uit naar het feesten. “Dit jaar kunnen we ons echt vermaken”, zei Doga Akdogan (Communicatie en Media) na afloop van het studentenfeest in Café Beurs. In tegenstelling tot vorig jaar zijn er nu verschillende feesten en sociale evenementen waar studenten naar toe kunnen, wat leidt tot nieuwe mogelijkheden.

Onbegrip voor huidige beperkingen

Hoewel studenten blij zijn dat clubs weer open zijn, zijn ze het er niet mee eens dat de zaken om middernacht hun deuren weer moeten sluiten. “Als je besmet wordt, doe je dat ook wel in de eerste helft van de avond”, vindt Richard Kneen (Economics & Business Economics). De beperking weerhoudt niet alle studenten ervan om na middernacht te feesten, want sommigen gaan naar huisfeesten. “Ik zie geen verschil tussen feesten tussen 20.00 en 12.00 uur en feesten tussen 23.00 en 3.00 uur”, zegt Chila Badibanga (Economics & Business Economics).

Studenten zien echter wel dat de beperkingen een positieve invloed kunnen hebben op hun studie. Omdat de feesten en evenementen vaak doordeweeks plaatsvinden, hebben studenten de volgende dag regelmatig verplichtingen en colleges. Jakub Simko (Bedrijfskunde): “Het is zeker goed. Ik ben om 12 uur uitgefeest en dan ga ik naar huis. Ik kan ’s ochtends wakker worden, klaar om mijn werk te doen.”