Polak is dicht. In de vloeren zijn scheuren ontdekt en dus moest iedereen vorige week halsoverkop het gebouw verlaten. Over de constructie van het gebouw (de zogenaamde bollenvloer) is al jaren veel te doen, nadat in 2017 een soortgelijke constructie bij Vliegveld Eindhoven instortte. Wat is er precies aan de hand met dit type gebouwen en waarom wordt dit landelijke probleem niet sneller opgelost? En waar zijn nu nog studieplekken te vinden? EM-redacteur Tessa Hofland praat in de uitzending met de Delftse hoogleraar Civiele techniek Rob Nijsse, die de overheid een ‘doofpot’ verwijt.

Niet live

Door het sluiten van het Polakgebouw kan de uitzending van EM TV deze week niet live vanuit de studio plaatsvinden. Daarom nemen we de uitzending op vanaf de redactie van EM. De uitzending komt in de loop van donderdag online (dus nog niet om 9 uur zoals je gewend bent).

EM TV is dit collegejaar elke twee weken te zien via Youtube, Facebook en op deze plek. EM TV is de wekelijkse nieuwsupdate van EM, live vanuit de tv-studio in het Polakgebouw. Nieuws, achtergronden, human interest, we houden je op de hoogte van alles wat er speelt op de Erasmus Universiteit. Elke twee weken op donderdag om 9.00 uur live en daarna terug te zien op de website. Presentatoren zijn afwisselend Tessa Hofland en Feba Sukmana.