Bron: youtu.be

Eerstejaar Then (Geneeskunde) kan niet genoeg benadrukken hoe leuk zij de Eurekaweek vindt. “Het was tof! Ik heb heel veel mensen ontmoet. Ik ben hier nieuw maar ik voel me door de introductieweek al thuis.”

ESSB-studenten Eric, Anny en Quinty beamen dit. “Ik kom uit Duitsland en hier ging een totaal nieuwe wereld open voor mij”, vertelt Eric. Hij was geplaatst in een Nederlandse groep. “Eerst vond ik het eng omdat ik de enige buitenlander was, maar ik heb ontdekt dat dat niet nodig is en dat ik, zolang ik me open stel, gewoon nieuwe vrienden kan maken.”

Ook Mirel geniet zichtbaar van de Night of the Songs. “Dit programma is zo leuk. Maar weet je wat het leukste is? De huisfeestjes, die waren het beste onderdeel van de week.”

Vriendschappen

Tijdens de Eurekaweek zijn vriendschappen ontstaan, zoals het nu al onafscheidelijke trio Eric, Anny en Quinty. “Het beste van de Eurekaweek is dat we Eric hebben leren kennen”, zeggen Anny en Quinty, waarna ze elkaar in de armen vallen.

Hebben studenten een boodschap voor het Eurekaweekbestuur? “Vooral zo doorgaan! Het is fantastisch. De Eurekaweek is letterlijk de beste week in mijn leven.”