Dansen zonder 'mega-dj's' bij NSR

“We hebben geen mega-dj’s nodig om leden te werven”, zegt iemand van NSR tegen fotograaf Amber. “We hebben altijd genoeg leden.”En de vereniging krijgt de mensen flink aan het dansen, want op deze silent disco-avond gaat een aantal bezoekers helemaal los. Verderop zitten studenten te kaarten aan een tafel. Het regenachtige weer is wel even balen, maar ja, wat doe je daaraan?

Vrouwenstop bij SSR

Met een groen vinkje van de CoronaCheck-app kun je op het terras van SSR dansen, drinken, kletsen en op de foto in de photobooth. In 2020 werden de verenigingen overspoeld door eerstejaars die lid wilden worden, en 2021 is niet anders. Fotograaf Amber hoort dat er bij SSR een vrouwenstop is omdat de aanmeldingen hard gingen. (Bij SSR streven ze naar een gelijke verdeling in het ledenbestand.) Ook voor het terras is er meer dan genoeg animo. Die 750 plekken worden door studenten graag gevuld.

Eerstejaars niet welkom op RSC/RVSV-terras

“Het was een hele strenge controle om binnen te komen”, zei fotograaf Amber achteraf. “Goed geregeld wel.” Het terras van RSC/RVSV is deze week alleen maar voor leden. Om besmettingen onder ‘inschrijvers’ te voorkomen, laat president Pita Elhorst weten. De deelnemers van de Eurekaweek kunnen wel een tour door de sociëteit krijgen.

'Bizar veel aanmeldingen' bij Laurentius

Het is niet makkelijk om een plekje te bemachtigen op het terras van Laurentius. De vereniging moest de kaartverkoop dichtgooien. Ook de inschrijvingen gingen hard, hoorde fotograaf Amber, Die zijn stopgezet. Woensdag was de laatste dag dat eerstejaars welkom waren, want donderdag geeft de vereniging de leden een kans om op het terras te feesten. Ook dan geldt: geen kaartje, geen toegang.

Bierestafette bij RSG

Uitzinnig blij zijn ze bij RSG, want nog nooit is het maximaal aantal leden zo vroeg in de week bereikt.  Om dit historische moment te vieren houden de leden een bierestafette. Ook zijn alleen nog RSG’ers en nieuwe aanmelders welkom op het terras.

Lees één reactie