Bron: youtu.be

Het Guilty Pleasures Festival moet nog op gang komen. Hier en daar zitten plukjes studenten te wachten op wat komen gaat. Economiestudenten Rebecca Duewell en Mels van der Zwaard hopen alsnog goed te kunnen feesten tijdens de Guilty Pleasures Party. Maar in vergelijking met de cantus is dit avondprogramma een beetje ‘saai’, vinden ze. “De cantus was fantastisch. Tot nu toe was dat het beste evenement”, zegt bedrijfskundestudent Erik Hollman. Ook Kiràly Àdàm, student Management of International Social Challenges, beaamt dat. “Vijfduizend mensen hebben samen gedronken en gezongen. Superfun.” Ook Peter Brauckmann heeft ervan genoten. “Je hoort het aan mijn schorre stem: wij hebben heel hard gezongen.”

After party

Naast de cantus zijn de afterparty’s favoriet. “Die waren top. Ik heb vanochtend de brunch overgeslagen omdat ik nog kater had van de after”, vertelt Erik. “In Xior (studentencomplex op de hoek van de campus, red.) ging iedereen feesten op het dakterras.” Voor Mels waren de afterparty’s: “Veel dansen, veel drinken en veel lol.” Soms gaat het er wild aan toe. “Er is een feest dat werd beëindigd door politieagenten”, weet Matheo. “Ze maakten te veel herrie.”

Wachten

Het enige minpunt van de hele Eurekaweek? “Het wachten”, zegt Rebecca. De studenten zijn het met haar eens. “Bij sommige evenementen moet je echt heel lang wachten, maar hier bij de Guilty Pleasures valt het gelukkig wel mee.” Erik vult aan: “Voor de cantus moesten we een uur in de rij wachten en iedereen stond tegen elkaar.” Kiràly: “Dat is volgens mij iets dat de Eurekaweek volgende keer kan verbeteren. Toch is het echt de moeite waard om te wachten, de meeste programma’s zijn tof.”