De details over bijvoorbeeld de campusdag worden nog uitgewerkt, maar ook standhouders van de markt zullen aan de voorwaarden van Testen voor Toegang moeten voldoen.

Om toegang te krijgen tot de evenementen moet je via de CoronaCheck-app kunnen laten zien dat je volledig gevaccineerd bent, een recente negatieve testuitslag hebben of een beterverklaring na een recente coronabesmetting. Aan het testen zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Droomscenario

Kirsten Prins, voorzitter van het Eurekaweekbestuur, is blij dat de keus is gemaakt voor hun ‘droomscenario’. “Na de brief van het ministerie van Onderwijs, waarin stond dat introductie-evenementen via Testen voor toegang toegankelijk mogen zijn, zijn we aan het regelen geslagen. We moesten kijken of we evenementen en locaties kunnen aanpassen om één in- en uitgang te maken. Bovendien moest de organisatie Testen voor Toegang voldoende capaciteit hebben om onze deelnemers te kunnen testen. Verder moesten de financiële gevolgen in kaart worden gebracht, mochten we onverhoopt toch voor een ander scenario moeten kiezen. Toen dat gelukt was, heeft de universiteit z’n zegen gegeven.”

Zeer opgelucht

Prins is zeer opgelucht dat het bestuur nu weet waar het aan toe is. “We hebben sinds we startten als bestuur in november nooit op één paard kunnen wedden, maar altijd een scenario B, C én D moeten maken. Voordeel is dat we nu altijd een gedetailleerd scenario hebben liggen, mocht het nodig zijn.”

Tevens had de Rotterdamse introductie-organisatie geluk dat Testen voor Toegang een locatie heeft in Rotterdam. De collega’s in Leiden bijvoorbeeld hebben dat niet, en kunnen dus minder makkelijk voor een volledig fysieke introductie kiezen. Van de week werd bekend dat ook de introductie aan Tilburg University gaat werken met Testen voor Toegang.

Lees 2 reacties