Bron: youtu.be

De sportscholen zijn een lange tijd dicht geweest, dus waren er veel blije gezichten te zien woensdagochtend in het sportgebouw. Van student Strategic Management Floris bijvoorbeeld: “Ik ben enthousiast. Het is een lange tijd geleden.” Psychologiestudent Willem had tijdens het bankdrukken even tijd en vertelt dat thuis sporten toch niet hetzelfde is als hier in het sportgebouw: “De atmosfeer, alles. Het geeft gewoon een heel goed gevoel.”

Langzaam oppompen

Het sporten bij Erasmus Sport zorgt voor meer discipline en motivatie, vinden verschillende studenten. Zo vertelt studente internationale psychologie Zey dat ze zich actiever voelt in de sportschool: “Gewoon weer actief zijn, gewoon mijn lichaam voelen en weer verbinding maken is erg fijn. Dat geldt ook voor Daniel, die communicatie en media studeert. Het is maanden geleden dat hij zijn intensieve workout in de sportschool heeft kunnen verrichten. Vandaar dat hij zijn workout in een rustig tempo opbouwt: “Het is mijn eerste dag, want het is net geopend dus ik probeer een beetje langzaam op te pompen.”

Erasmus Sport heeft een aantal maatregelen genomen om het sporten veilig te houden. “Maak de apparaten gewoon schoon en houd afstand”, recapituleert economiestudent Bonne de belangrijkste regels. Daarbij komt dat er op basis van reserveringen wordt gewerkt. “Zodat het binnen niet té druk wordt”, aldus Floris. Ook heeft de sportschool de sportgedeeltes in tweeën verdeeld. De studenten kunnen per sessie één van deze gedeeltes boeken. Op de bovenverdieping zijn de cardio-apparaten en beneden wordt gebruikt voor krachttraining.