Bron: www.youtube.com

De gedeeltelijke heropening van de universiteit, waarbij er ook weer offline college plaatsvindt, zorgt voor blije gezichten. “Ja, ik ben heel blij, want tot nu toe waren alle colleges online.” Op de universiteit kan deze student zich beter concentreren: “Ik ben hier om te studeren, want thuis is dat heel lastig. Thuis studeren is gewoon vreselijk. Dus ik ben heel gelukkig dat ik weer naar de campus mag.”

De studenten vinden het een verantwoordelijke keuze dat de universiteit haar deuren heeft heropend. “Ik denk dat het  goed is, omdat studenten er echt uit moeten. Ik vind dat we echt opgesloten zaten.” Daarbij denken de studenten dat heropening op een verantwoordelijke manier kan als iedereen zich aan de basismaatregelen houdt, zoals het afstand houden. “Ik denk het wel, als iedereen zich maar aan de regels houdt.” Een ander: “Tegelijkertijd kon het ook gewoon niet zo doorgaan.”

Als het over de heropening van de terrassen gaat, klinkt er nog meer blijdschap. “Ik ben echt ontzettend blij dat je weer je huis uit kan met je vrienden en meer mensen dan eerder kan zien.” De campus is levendiger geworden dankzij de terrassen. “Het is echt een fijn gevoel.”

Verdeelde meningen

Over het zelftesten zijn de meningen verdeeld. Dit komt vooral door de onduidelijkheid die er is rondom de testen. “Ik hoop alleen dat er een manier komt of een soort bewijs dat je het gedaan hebt, want anders denk ik dat veel mensen het gewoon niet zullen doen.” Daarbij komt dat sommige studenten denken dat er voor de test betaald dient te worden (ze zijn gratis). Een aantal studenten twijfelt over het gebruik van de zelftesten, omdat er onduidelijkheid is over hoe de test gebruik moet worden. “Ik weet niet zeker of ik mezelf zou testen. Ik zou niet weten hoe ik het goed moet doen en ik zou een beetje bang zijn om het verkeerd te doen.” Toch is een deel bereid om zichzelf te testen “Ja, ik zou het doen. Het gaat niet alleen om mijn veiligheid, maar om die van iedereen om me heen.”