Naast het Sandersgebouw komt het nieuwe sportgebouw, met daarin drie wedstrijdzalen, drie trainingszalen, fitnessruimte en horeca. Dit gebouw biedt ruimte voor ruim 11.000 sportpashouders, 25 sportverenigingen en 50 verschillende sporten. Daarnaast bouwt de EUR een multifunctioneel onderwijsgebouw naast het Polakgebouw. In dit gebouw worden collegezalen en onderwijsruimten gehuisvest. Verder kun je er een café, een huiskamer, stiltecentrum en drieduizend studieplekken vinden.

Duurzaam

Het ‘circulaire’ onderwijsgebouw wordt volgens de EUR ‘een van de duurzaamste universiteitsgebouwen van Nederland’. Er worden zoveel mogelijk gerecyclede materialen gebruikt, die onder meer afkomstig zijn van andere gesloopte of te slopen gebouwen van de EUR. Verder is het gebouw geheel energieneutraal. Het wekt zijn eigen energie op dankzij zonnepanelen op het dak en maakt gebruik van een warmtepomp. Het dak doet eveneens dienst als waterbuffer bij zware regenval. De ventilering maakt gebruik van windkracht en zonnewarmte.

Bekijk hier de artist impressions: