Bron: youtu.be

De uitdrukking ‘broken link’ gebruikt Peter van Bergeijk om te beschrijven hoe de pandemie de relaties in ons leven heeft beïnvloed. “De banden met werk, vrienden, collega’s of studenten missen we tijdens de pandemie. Ik noem mijn expositie ‘Broken Links’ omdat het beschrijft wat er momenteel gebeurt, maar het vertelt ook wat we na de crisis willen doen”, vertelt hij. “Ik wil dat mensen reflecteren op verschillende banden in het leven en nadenken hoe we die gebroken relaties kunnen herstellen.”

In de tentoonstelling is ook Van Bergeijks oudere werk te zien. “De werken in de tentoonstelling gaan dus niet alleen maar om de coronapandemie, maar ook over de vorige economische crisis. Hier kunnen mensen zien dat de gevoelens die ze nu hebben niet uniek zijn. Zij waren er ook tijdens de vorige crisis. En als we die konden doorstaan, dan kunnen we ook de coronacrisis aan.”

(Nog) niet te bezoeken

Waarom een expositie maken wanneer mensen die niet kunnen bezoeken? “Grappig, toch?” lacht hij. “Het is juist iets wat de expositie speciaal maakt. Het laat zien dat mensen nog steeds van kunst kunnen genieten en een tentoonstelling kunnen bekijken, alleen op een andere manier.”

Je kunt momenteel de tentoonstelling online bekijken op de website van ISS.