Organisator Laurens Wielaard is tevreden met het resultaat: “Ons doel was tweehonderd deelnemers.” Met 209 deelnemers is het een flink evenement, dat vanwege de maatregelen tegen het coronavirus op ‘normale’ wijze niet had kunnen plaatsvinden. Ook het werken met een app die de tijden van renners bijhoudt was ‘overzichtelijk en makkelijk, zowel voor de deelnemers als organisatie’. “EUR-Roadrunners, de hardloopclub verbonden aan Erasmus Sport, gaat in maart dezelfde app gebruiken.”

Hoog tempo

Het inschrijfgeld van de deelnemers gaat naar een goed doel. Voor de Stichting Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis werd zo 837,50 euro opgehaald.

Op zowel de 5 kilometer als op de 10 kilometer was er één onbetwiste winnaar; Hardloper Joris Wulfert was op beide races meer dan twee minuten sneller dan de nummer twee, met tijden van 18 minuten en 20 seconden op de vijf kilometer en 37:42 op de tien kilometer.

Lockdown Run – Laurens 2000 – Wouter Sterrenburg (5 of 5)
Beeld door: Wouter Sterrenburg