Update 22 januari: De EUR geeft aan fysieke tentamens zoveel mogelijk te vervroegen. Lees hierover onderaan dit artikel.

De Tweede Kamer sprak donderdag over het invoeren van een avondklok. Met die maatregel wil het kabinet het aantal coronabesmettingen terugdringen. De Tweede Kamer moet er vanavond nog mee instemmen.

Deze week was er verwarring over studenten die tentamen moeten doen. Eerst had het kabinet laten weten dat de avondklok niet zou gelden voor deze studenten, maar later trok het dit weer in. De avondtentamens moesten maar geschrapt worden.

Diverse politieke partijen drongen er bij het kabinet aan om deze uitzondering toch toe te staan. Onderwijsinstellingen en studentenorganisaties hadden daar gisteren toe opgeroepen, en dus niet zonder succes.

Twee verklaringen

Studenten, maar ook docenten en ondersteuners die vanwege een tentamen over straat gaan tijdens de avondklok, moeten een briefje bij zich hebben dat ze zelf hebben geschreven en een verklaring van hun onderwijsinstelling.

De Erasmus Universiteit probeert zoveel mogelijk fysieke tentamens voor de avondklok te laten eindigen, maar dit zal niet bij alle tentamens het geval zijn. De betroffen studenten krijgen daarover bericht van hun opleiding.