Het was voor veel internationale studenten niet duidelijk of zij ook in aanmerking zouden komen voor een vaccinatie. Het was de meest ingestuurde vraag voor een speciale uitzending van EM TV over vaccinaties donderdagochtend. “Expats en buitenlandse studenten die langer dan een maand in Nederland staan ingeschreven, krijgen dus een uitnodiging”, vult een woordvoerder van het ministerie nog aan.

Momenteel zijn er niet voldoende vaccinaties op voorraad voor iedereen. Vandaar dat de oproep nog wel even op zich kan laten wachten. Medisch personeel dat bijvoorbeeld op de intensive care werkt, krijgt voorrang. Ouderen en mensen met medische klachten zijnde komende maanden aan de beurt. Mensen in de groep 18 tot 60 jaar krijgen waarschijnlijk tussen februari en april een oproep.

De rest van de leeftijdscategorie 18 tot 60 jaar krijgt volgens de huidige planning tussen april en oktober van dit jaar een oproep. Het kan zijn dat je dan naar de huisarts moet of naar een speciaal ingerichte plek, zoals evenementenhal Ahoy of het vliegveld net ten noorden van Rotterdam.

In de uitzending van EM TV beantwoordde Diederik Gommers vragen van studenten over het coronavaccin. Kijk de uitzending hier terug:

Kijk hier de hele uitzending terug Bron: youtu.be