De universiteiten verwachten weinig studievertraging in het eerste jaar, want die was er afgelopen voorjaar ook nauwelijks. De hogescholen tonen meer coulance: eerstejaarsstudenten mogen een jaar langer proberen de bsa-norm te halen.

bsa-bindend-studieadvies-nominaal-is-normaal-bas-van-der-schot1

Lees meer

Universiteiten zien niets in algemene versoepeling bsa, wel coulance op hbo

Hbo-studenten hoeven vanwege de coronacrisis ook dit collegejaar niet aan het bindend…

Praktijklessen

De biologiestudent merkt op ‘dat erg veel van onze praktijklessen, die erg belangrijk zijn voor ons onderwijs, zijn weggevallen’. De rest van het onderwijs is ook minder goed dan in gewone tijden, stelt hij. Daarom zouden ook de universiteiten het bindend studieadvies moeten schrappen.

De lijst met ondertekenaars moet nog flink groeien, wil de petitie universiteiten op andere gedachten brengen. Ze zien voorlopig weinig in uitstel (laat staan het schrappen) van het bsa.

Ze hebben vorige week met het ministerie afgesproken dat ze de situatie in de gaten houden. Wellicht passen specifieke opleidingen zelf het bsa aan. Als studenten door buitengewone omstandigheden in de knel komen, kunnen ze altijd voor henzelf om uitstel of afstel vragen.

2016_IMG_0008_Chris-Gorzeman_Chris-Gorzeman

Lees meer

Kamer wil bindend studieadvies ‘wegpraten’

Als studenten niet genoeg studiepunten behalen, krijgen ze een bindend studieadvies en…