“Het niet verder beperken van fysiek onderwijs is een belangrijk signaal dat het kabinet de waarde van het onderwijs en onderzoek ook in deze tijden blijft inzien”, aldus het College van Bestuur in e-mail op woensdagavond. Naast geplande onderwijsactiviteiten en tentamens blijven de studieplekken op de campus beschikbaar voor studenten. Ook zijn er mogelijkheden om met maximaal vier studenten in een groepje te werken. De regels zijn duidelijk: reserveer altijd je plek, houd anderhalve meter afstand en blijf thuis bij klachten.

Online onderwijs en thuiswerken zijn de norm

Kleinschalige colleges worden aangeboden op campus, maar online onderwijs is de norm. Promoties, oraties en afstudeerbijeenkomsten kunnen georganiseerd worden, met een maximum van dertig personen. Studenten kunnen hun diploma’s ophalen bij de servicedesk of per post laten bezorgen.

Medewerkers wordt ‘met klem’ verzocht om thuis te werken, tenzij ze locatiegebonden werk of onderzoek moeten verrichten. Fysieke bijeenkomsten zijn alleen mogelijk als het ‘zeer noodzakelijk’ is.

Verder geldt er op de EUR al een dringend advies om mondkapjes te dragen in gebouwen en collegezalen.

Aanvulling: in een eerdere versie van dit artikel stond per abuis dat horeca, sport- en sociale voorzieningen op de campus worden stilgelegd. Dat is niet correct. Die voorzieningen worden beperkt door de nieuwe maatregelen. Zo mogen de restaurants op de campus bijvoorbeeld nog wel afhaal verzorgen. Ook Erasmus Sport blijft open, al mag sporten in teamverband niet met meer dan vier personen.

Lees 2 reacties