Whieeeuuuuhwhiiieeuuuuh! ‘Please keep anderhalve meter distance.’ Het is natuurlijk leuk dat er weer studenten zijn, maar ze moeten wel afstand houden. Het team van de Eurekaweek loopt eindeloos rondjes (met en zonder megafoon) om iedereen te herinneren aan het afstand houden.

eurekaweek2020_06
Whieeeuuuuhwhiiieeuuuuh ‘Please keep anderhalve meter distance’ Beeld door: Aysha Gasanova

Het coronavirus heeft studenten er niet van weerhouden om vanuit allerlei hoeken af te reizen naar Rotterdam. Vanuit heel Nederland, maar ook Duitsland, Turkije, Zwitserland en noem het maar op.

De Japanse Kozo laat met zijn RSM-mondkapje zien dat hij al aardig thuis is op de campus. Afgelopen januari is hij, net als de rest van zijn groep, begonnen met het MBA-programma. ‘Jammer’ is het woord dat hij gebruikt voor hoe zijn studie verloopt. Alles waar hij naar uitkeek gaat niet door, zoals een studiereis die eigenlijk volgende week zou zijn. “En dat een studiereis onderdeel zou zijn van het programma heeft juist de doorslag gegeven om voor RSM te kiezen.” Studiegenoot Piyakul uit Bangkok wilde graag Rotterdam leren kennen. “In plaats daarvan zat ik alleen op mijn kamer.” Whieeeuuuuhwhiiieeuuuuh, klinkt het weer. ‘Wel afstand houden, hè!’

eurekaweek2020_05
Kozo (helemaal links) en Piyakul (helemaal recht) op de campus Beeld door: Aysha Gasanova

Groep 43 zit een beetje verloren in de schaduw. “We hadden hiervoor een inspannende picknick”, grapt Maurice (Econometrie). ‘Jammer’ valt ook hier, maar dan als omschrijving voor deze week. Relaxed is het wel, misschien een tikkie saai. “Ik had hier zo lang naar uitgekeken, dus dit is wel minder”, vertelt studiegenoot Nidi.

Maar straks gaan ze voor het spel de stad in. Ze veren op als ze dat horen, want dat hadden de gidsen nog niet verteld. “Ze wilden de spanning opbouwen”, vertelt Shaan. Die verrassing is in het water gevallen, maar de eerstejaars Econometrie kijken enorm uit naar Rotterdam leren kennen.

Bekijk hier meer foto's