
Daarmee steekt hij samen met nummer twee Younes Assou ver boven de rest uit. Nummer drie Jasper Klasen volgt met bijna 150 stemmen minder. “Ik heb geprobeerd mijn eigen netwerk bij het Erasmus University College en Laurentius te benutten”, licht Heesen zijn succesvolle campagne toe. “Ik denk wel dat EUC-studenten relatief vaker stemmen. Maar ik denk ook dat ik gewoon een aansprekende campagne gevoerd heb.”
Het belangrijkste agendapunt voor de winnaar van de verkiezingen is hoe de universiteit na de zomer omgaat met de gevolgen van Covid-19. “De gevolgen van het virus zijn niet voor iedereen gelijk: als je in een luxe villa woont heb je het makkelijker dan als je alleen in een klein flatje zit. Dat moet de universiteit in de gaten houden.” Heesen heeft geen verklaring voor het feit dat er veel meer mannen verkozen zijn dan vrouwen. “Maar het is natuurlijk niet goed als vrouwen ondervertegenwoordigd zijn.”
Tweede termijn

Afrodita Dobreva is een van de twee vrouwen die wel een zetel wisten te bemachtigen. Zij eindigde op plaats 6 met 185 stemmen. De Bulgaarse RSM-student wil zich vooral richten op het verbeteren van praktische vaardigheden van studenten, vertelt ze. Het lage aantal vrouwelijke raadsleden verbaast haar ook, al waren er minder vrouwelijke kandidaten. “En je moest dit jaar agressief campagne voeren om op te vallen, jezelf echt laten zien. Misschien dat dat mannen iets beter ligt”, denkt Afrodita.
Een aantal studenten gaat voor een tweede termijn: Younes Assou (RSM), Jasper Klasen (o.a. Erasmus MC) en Olaf Hornes (ESHCC). Huidig raadslid Ellora Sen viel net buiten de top twaalf.
In totaal waren er 36 kandidaten bij de verkiezingen. Ruim vierduizend studenten brachten hun stem uit. De Universiteitsraad bestaat uit 24 leden, twaalf medewerkers en twaalf studenten. De medewerkers hebben pas volgend jaar weer algemene verkiezingen.
Juist het benoenen van dit verschil, zorgt voor segregatie.
Overigens, er zijn meer vrouwelijke studenten op de Erasmus universiteit Rotterdam. Dus ook meer vrouwelijke stemgerechtigden. Misschien vonden ze de standpunten van de kandidaten waar ze op ze hebben gekozen, toevallig mannen, misschien wel beter.
Wat is dit voor ongelofelijk racistisch flut bericht. Deze mensen zijn toch democratisch verkozen? Of mogen mensen nu niet meer vinden wat ze vinden van het EM? Deze post spant de kroon van dit oppervlakkige blaadje.
Ik ben heel benieuwd wat er precies racistisch aan dit bericht is, en wat mensen niet meer mogen vinden van EM. Verklaar je nader, anoniempje.
Heuj, pak ze hoor @anoniem!
De nadruk in de berichtgeving op dat de raad voornamelijk bestaat uit mannen is erg getint. Dit zou sowieso irrelevant moeten zijn in het kader van verkiezingen; immers wordt men gekozen om hun competenties en niet hun gender.
Reageren niet meer mogelijk.