Bram Heesen; breed (2000px)

Daarmee steekt hij samen met nummer twee Younes Assou ver boven de rest uit. Nummer drie Jasper Klasen volgt met bijna 150 stemmen minder. “Ik heb geprobeerd mijn eigen netwerk bij het Erasmus University College en Laurentius te benutten”, licht Heesen zijn succesvolle campagne toe. “Ik denk wel dat EUC-studenten relatief vaker stemmen. Maar ik denk ook dat ik gewoon een aansprekende campagne gevoerd heb.”

Het belangrijkste agendapunt voor de winnaar van de verkiezingen is hoe de universiteit na de zomer omgaat met de gevolgen van Covid-19. “De gevolgen van het virus zijn niet voor iedereen gelijk: als je in een luxe villa woont heb je het makkelijker dan als je alleen in een klein flatje zit. Dat moet de universiteit in de gaten houden.” Heesen heeft geen verklaring voor het feit dat er veel meer mannen verkozen zijn dan vrouwen. “Maar het is natuurlijk niet goed als vrouwen ondervertegenwoordigd zijn.”

Tweede termijn

Afrodita_Dobreva

Afrodita Dobreva is een van de twee vrouwen die wel een zetel wisten te bemachtigen. Zij eindigde op plaats 6 met 185 stemmen. De Bulgaarse RSM-student wil zich vooral richten op het verbeteren van praktische vaardigheden van studenten, vertelt ze. Het lage aantal vrouwelijke raadsleden verbaast haar ook, al waren er minder vrouwelijke kandidaten. “En je moest dit jaar agressief campagne voeren om op te vallen, jezelf echt laten zien. Misschien dat dat mannen iets beter ligt”, denkt Afrodita.

Een aantal studenten gaat voor een tweede termijn: Younes Assou (RSM), Jasper Klasen (o.a. Erasmus MC) en Olaf Hornes (ESHCC). Huidig raadslid Ellora Sen viel net buiten de top twaalf.

In totaal waren er 36 kandidaten bij de verkiezingen. Ruim vierduizend studenten brachten hun stem uit. De Universiteitsraad bestaat uit 24 leden, twaalf medewerkers en twaalf studenten. De medewerkers hebben pas volgend jaar weer algemene verkiezingen.

elections verkiezingen unsplash

Lees meer

Recordaantal kandidaten Universiteitsraad – nieuwe partij mag niet meedoen

Volgens het Centraal Stembureau zijn alleen individuele studenten verkiesbaar en zou een…

Lees 5 reacties