De plannen moeten klaar zijn voor 15 juni, zegt Smits. Na 15 juni zullen die plannen beoordeeld worden en daarna wordt besloten hoe dat concreet vorm gaat krijgen. “Op die manier kunnen we vanaf dan een klein beetje open gaan. Werken vanuit huis blijft prioriteit tot 1 september, maar vanwege het welzijn van onze studenten, is de bibliotheek alweer geopend (voor het lenen en inleveren van boeken, red.) afgelopen maandag.”

Smits refereert aan het welzijn van studenten en medewerkers vanwege een enquête onder studenten en medewerkers waaruit bleek dat het tweederde van de studenten en bijna 60 procent van de medewerkers zich gestrest voelt. “Daar maken we ons zorgen om”, zegt hij. Een klein beetje openen helpt, blijkt volgens de collegevoorzitter uit de enquête.

Sport en bibliotheek

Vanaf donderdag zijn de tennisbanen en het beachvolleybalveld weer geopend. Studenten kunnen reserveren om daar te sporten. Ook opende de bibliotheek voor het lenen en terugbrengen van boeken en opende de kinderopvang, in lijn met de kabinetsmaatregelen. “De bibliotheek gaat volgende week al stap voor stap open voor studenten,” zegt Smits.

Aanvulling op donderdag 14 mei, 15:00 uur: “Na 15 juni zullen die plannen beoordeeld worden en wordt daarna besloten dat concreet vorm gaat krijgen.”

Lees 3 reacties