https://youtu.be/v_H8R78mozg

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

Docent en wetenschapper Ana Uribe Sandoval heeft thuis geen vaste werkplek. “Ik geef online lessen vanuit verschillende kamers in mijn huis”, vertelt ze. “Mijn thuiskantoor is mobiel.”

Ana deelt het huis met haar partner en hun tweejarige zoon. “Het is natuurlijk uitdagend om te werken en tegelijkertijd voor een kind te zorgen”, zegt ze. Ze probeert daardoor zo creatief mogelijk om te gaan met de tijd. Tijdens het middagdutje van haar kind werkt ze bijvoorbeeld wat e-mails af.

Haar tip voor thuiswerkende collega’s? “Verander geregeld van werkplek als je niet meer comfortabel zit. Een andere ruimte zal je nieuwe schwung geven.”