Bron: youtu.be

De markt op de Binnenrotte is dicht en dat vinden studenten Quinten Mulder, Jort van Dalen en alumnus Jorrit de Vries vervelend, zowel voor de klanten van de markt als voor de marktkooplieden. “We willen graag dat het inkomen van de verkopers overeind blijft in deze moeilijke tijden”, vertelt Quinten. “Daarnaast willen we dat Rotterdammers kunnen blijven genieten van marktproducten.” Daarom zijn ze begonnen met Markt010, een online platform om ‘verse producten tegen marktprijzen’ te distribueren.

Online bestellen en betalen

Rotterdammers kunnen de marktproducten op de website van het platform bestellen en betalen. “Dit doen we zodat er zo min mogelijk contact is tussen klanten en ons”, licht Jorrit de Vries toe. Klanten kunnen vervolgens een ophaalmoment kiezen. “Ze zijn welkom om op een dinsdag of een zaterdag hun boodschappen op te halen bij onze drive thru”, vertelt Jorrit. “Het liefst met de auto, maar het kan ook te voet of met de fiets.”

Positieve reacties

Een klant komt te fiets zijn boodschappen ophalen: een stuk kaas en wat fruit. Hij vindt het initiatief ‘geweldig’. “Ik kan geen andere manier bedenken om dit initiatief te steunen dan door er zelf gebruik van te maken.”

Een andere klant zag de oproep van Markt010 op sociale media. “Meestal ga ik op zaterdag naar de markt, helaas kunnen we dat momenteel niet doen”, vertelt hij. “Dus ik ben blij dat ik toch mijn boodschappen op Markt010 kan halen.” De achterbak van zijn auto zit vol. “Ik heb bijna alles gekocht, het groentepakket, het fruitpakket en frambozen. Ik hoop dat we honger hebben, want hiermee moeten we deze week aan de slag”, lacht hij.