https://www.youtube.com/watch?v=vSLq-54rw2Q&feature=youtu.be

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

Tijdens de coronacrisis blijft het werk van de medewerkers van het academisch ziekenhuis niet onopgemerkt. Veel mensen betuigen hun dank aan het medische personeel door allerlei acties op te zetten voor het Rotterdamse ziekenhuis. Bijna dagelijks ontvangt het ziekenhuis bloemen, eten, zelfs koffiebonen. “De aandacht voor ons is zo bijzonder”, zegt Hans-Peter Schilte, die namens het ziekenhuis de kaarten in ontvangst nam. “Ik vind het belangrijk dat het ziekenhuispersoneel weet dat mensen ze waarderen.”

Lieve berichten

Claire Warneke van de boetiekwinkel Keet, die gevestigd is in het ziekenhuis, heeft onlangs de kaartenactie opgezet. “Mensen kunnen hun boodschap op een kaartje schrijven en naar ons sturen. We zorgen er dan voor dat de kaarten goed terechtkomen bij het Erasmus MC”, vertelt Warneke. “We willen iets doen voor het ziekenhuis, want wij lopen hier dagelijks rond en je voelt je zo machteloos om te zien wat er allemaal in dit gebouw gebeurt.”

De actie heeft ruim driehonderd kaarten opgeleverd. “Het zijn allemaal hele lieve berichten, er zitten ook tekeningen tussen en er zijn zelfs mensen die meerdere kaarten hebben gestuurd”, vertelt Warneke. “Echt hartverwarmend om te zien.”

Schilte vindt de kaartenactie ‘geweldig’. “Ik ga de kaarten niet op één plek zetten, maar laat ze rondgaan door het Erasmus MC, zodat iedereen kan lezen hoe de buitenwereld met ze meeleeft.”

Aanpassing 01/04: In verband met besmettingsgevaar heeft het Erasmus MC besloten de kaarten niet te laten circuleren maar de teksten wel te delen met de organisatie. De afdeling communicatie is aan het kijken hoe ze dat het beste kunnen doen.