Bron: www.youtube.com

Er wordt flink gekookt in het huis van Amay (student Psychologie). Samen met haar vrienden had ze een plan om een etentje te houden. Maar de enige die uiteindelijk aanwezig is, is haar vriendin Britt (ook student Psychologie). Zelfs Amays huisgenoot is er niet omdat zij in het ziekenhuis moet werken. “Maar thuis is het gezelliger sinds de corona-uitbraak omdat we allebei vaker thuis zijn”, vertelt Amay. “We hebben puzzels gekocht en we proberen het beste te maken van de situatie.”

Ook het sociale leven van Britt is veranderd door de corona-uitbraak. “Ik wilde naar mijn oma, maar ze zei dat het niet verstandig was”, vertelt ze. “Dus nu mag ik haar Skypen, alleen niet tijdens ‘Boer zoekt vrouw’ want ze wil er naar kijken”, lacht de psychologiestudent.

Een beetje eenzaam

De studiegenoten proberen hun leven zo normaal mogelijk te leiden, maar de verveling en eenzaamheid slaat soms toch toe. “Wat ik de hele dag doe is eten, een beetje lezen, en weer eten”, lacht Britt. “Gewoon omdat je niets anders kan doen.” Amay heeft wat dat betreft meer geluk. “Ik werk in klantenservice en kan mijn werk vanuit huis doen”, vertelt ze. “Ik mag nu zelfs meer werken en verdien dus meer dan normaal.”

Als goede vrienden geven ze geven elkaar nog een knuffel, maar welk fysiek contact hebben ze nog met bijvoorbeeld kennissen? “Niets”, zegt Britt. “Ook geen elleboog, dan heb ik liever helemaal geen contact.”