Het kabinet kondigde maandagavond aan dat er tot 1 juni een samenkomstverbod geldt. De verwarring ontstond toen een journalist tijdens de persconferentie aan minister Ferd Grapperhaus vroeg wat dat verbod inhield voor onderwijs. Daarop antwoordde Grapperhaus dat het onderwijs zijn eigen maatregelen kent, die vooralsnog tot 6 april gelden.

“Het was wijs geweest als de ministers wat explicieter waren geweest over onderwijs”, zei Engels daarover. “Je hebt nu bijvoorbeeld veel scholieren die zich zorgen maken over de examens, dat was dan meteen duidelijk geweest.” Dinsdag vlak na de talkshow werd bekend dat de centrale examens op middelbare scholen wel zijn afgelast.

Wel of geen fysieke colleges voor de zomer?

Maandagavond is er overleg geweest tussen het College van Bestuur en het crisismanagementteam over de consequenties van de nieuwe maatregelen. Dinsdag is er opnieuw overleg op de universiteit, vooral over onderwijs tot de zomer: gebeurt dat allemaal online, of is het mogelijk om op een bepaald moment weer college te geven op de campus?

Ondertussen heeft de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) haar studenten laten weten tot de zomer alleen online onderwijs te geven. Engels wil dat besluit nog niet voor alle faculteiten nemen: “We weten nu nog niet of we na 6 april terug mogen keren. Aan die datum houden we nog even vast, maar dat kan natuurlijk veranderen. Als je terug kunt komen op de campus, dan moet je dat doen. Dan wil je ook weer fysiek onderwijs gaan geven.”

2020-03-12 lege collegezaal 2 corona

Lees meer

Hoger onderwijs tot 1 juni op afstand?

De overheid heeft nog geen besluit genomen. Enkele onderwijsinstellingen wachten hier…