https://www.youtube.com/watch?v=naa5Avx0J78&feature=youtu.be

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

Niet naar college mogen in het Erasmus MC, maar wel aan het werk moeten in hetzelfde ziekenhuis. Het lijkt tegenstrijdig, maar toch is dit de realiteit voor veel geneeskundestudenten. Veel van hen werken namelijk in studententeams in het Erasmus MC, ook op de longafdeling waar Covid-19-patiënten worden behandeld.

Zelf werkt Gabrielle in Thorax-afdeling, maar ze krijgt de crisis van dichtbij mee. “Een tijdje geleden lag er een patiënt in onze afdeling, die later besmet bleek te zijn”, vertelt ze. Toch is Gabrielle niet bang voor het virus. “Als je aan het werk bent, ga je er bewust mee om, maar je denkt er natuurlijk wel vaak over na.”

Gabrielle is blij dat ze nog iets kan doen tijdens de crisis. “Veel studenten kunnen niets doen tijdens deze collegestop, maar wij worden juist aangemoedigd om mee te werken in het ziekenhuis”, vertelt ze. Heeft deze crisis haar blik op de gezondheidszorg veranderd? “Iedereen vindt de zorg altijd al belangrijk, maar nu merk je echt pas hoe belangrijk het echt is.”