De faculteit zorgt dat veel overlegmomenten bij vakken worden opgenomen, zodat studenten achteraf nog commentaar kunnen geven of vragen stellen. Op die manier kunnen ook studenten die in een andere tijdzone verkeren meedoen aan discussies. Om de ESHCC te helpen vraagt Pridmore wel om door te geven in welke tijdzone studenten hun studie voortzetten. In principe zouden studenten hun studie dan gewoon kunnen vervolgen.

Over de afwikkeling van aankomende tentamens en herkansingen krijgen studenten individueel bericht.

Nog geen officieel besluit

De andere faculteiten van de EUR hebben het besluit om alles online te doen nog niet officieel genomen, al lijkt het onwaarschijnlijk dat er nog ruimte zal ontstaan voor de zomer om toch weer op de campus college te geven. De Universiteit Leiden en de Universiteit Maastricht kondigden donderdag al aan dat al het onderwijs tot de zomer online is.

Leiden en Maastricht houden wel een slag om de arm: mocht het na 1 mei toch mogelijk zijn dat studenten en docenten weer bij elkaar komen, dan kan bijvoorbeeld het praktijk- en vaardighedenonderwijs weer van start gaan. Wellicht kunnen studenten dan ook weer toetsen maken in een zaal met surveillanten. Wageningen heeft de coronamaatregelen tot in elk geval begin mei verlengd.