Ben je nog aan het werk op de universiteit of vanuit huis?

“Ik zit sinds zaterdag in mijn pied-à-terre in Gent om mijn ouders te helpen. Die vallen in de groep die het grootste risico loopt, en daarom zitten ze in zelfquarantaine. Om te voorkomen dat ze zelf naar de supermarkt moeten, doe ik booschappen voor ze. Ik zet het eten bij ze op de stoep of ze komen het met de auto halen.”

Hoe is het in Gent? Volledig uitgestorven?

“Restaurants en cafés zitten hier al sinds vrijdagavond dicht, maar er is toch nog vrij veel beweging. Ik kan vanuit mijn raam richting het station kijken en ik zie best veel studenten die op weg lijken naar hun kot. Ik vraag me wel af waarom, want de universiteiten zitten hier ook dicht.”

Wat doe je zelf in deze situatie?

“Ik heb zelf wel een voorraadje levensmiddelen aangelegd, ik heb iets meer gekocht dan normaal. Ook heb ik beloofd mijn petekindje van 8 te helpen. Die zit de komende weken de hele dag thuis. Dat is wel ingewikkeld voor de ouders, dus ik heb beloofd dat ik haar een beetje bezig zal houden. Via Skype of misschien ga ik langs, maar dat is toch ook wel een risico. Die kinderen doen nu allemaal een ‘corona-challenge’, om terwijl de scholen dicht zijn iets nieuws te leren. Mijn plan is om haar muzieknoten te leren.”

In hoeverre kun je je werk voor de universiteit nog doen?

“Vandaag zouden twee cursussen van mij starten, logica en epistemologie. Ik overleg nu met mijn collega over een plan van aanpak. Want we moeten kijken hoe we zorgen dat de colleges en het tentamen door kunnen gaan. Ik ga kijken of de video’s van vorig jaar nog houdbaar zijn, en ik ga volgende week sowieso enkele nieuwe filmpjes opnemen. Die filmpjes zijn nog wel ingewikkeld, want die moeten leuk en creatief zijn, maar ook vol zitten met informatie. Het wordt interessant om te zien hoe dat bij andere colleges gaat: het daadwerkelijk opnemen van zo’n filmpje is eerder het einde van een proces, daar kun je niet zomaar mee beginnen.”