Het is maandagochtend bijzonder rustig in de Spar op campus Woudestein: drie klanten en twee medewerkers lopen door de winkel. Medewerker Sabrina is een van hen. “We hoorden natuurlijk gisteren pas dat er echt geen studenten meer naar de campus zullen komen. Daardoor weten we nu niet zo goed wat er gaat gebeuren, maar we blijven tot nader order open voor mensen die op de campus werken of in de studentencomplexen wonen.”

Maatregelen

Wel is er vrijdag, nadat de avond daarvoor bekend werd dat het fysieke onderwijs niet doorgaat, al besloten om de roosters aan te passen. Vast personeel werkt grotendeels door, maar flexibel personeel, voornamelijk studenten, niet. Waar er normaal tien tot twaalf werknemers de winkel draaiende houden, doen ze dat nu met z’n vieren.

Daarnaast neemt de campussupermarkt extra maatregelen. Er wordt bijvoorbeeld vaker schoongemaakt, medewerkers met symptomen moeten thuisblijven en er mogen maximaal honderd mensen tegelijk in de winkel zijn. “En op het versplein werken we natuurlijk alleen maar met handschoenen aan”, zegt Sabrina.

maatregelen spar corona

Met de voorraad zit het vooralsnog wel goed, blijkt uit een rondje door de winkel. “Gehamsterd is er ook niet echt”, vertelt Sabrina. “In ieder geval niet zo erg als bij de supermarkten in de buurt. Wij hebben alles nog op voorraad en kregen vandaag een normale vracht.” Zelfs toiletpapier is nog in de schappen te vinden.

wc-papier spar corona
Beeld door: Tim Ficheroux