De universiteit blijft wel open voor medewerkers en ook de verdediging van scripties en promoties zal doorgaan. Geplande oraties, waar meestal meer dan 300 mensen aanwezig zijn, zullen worden uitgesteld.

Aanvankelijk werd donderdagmiddag door de universiteit gecommuniceerd dat alleen colleges met meer dan 100 studenten studenten niet door zouden gaan. Nu zijn alle onderwijsactiviteiten op de campus tot eind maart afgeblazen. Wel wil de universiteit volop inzetten op online onderwijsactiviteiten en hier indien nodig extra geld voor uittrekken.

Wat de lange termijn gevolgen zijn voor de bijna 30.000 studenten is nog niet duidelijk. Bij meerdere faculteiten zou vrijdag de tentamenweek beginnen. Donderdagmiddag zijn per ommegaande alle tentamens gecanceld. Wanneer de toetsen ingehaald worden, is nog onduidelijk, net als wat er gedaan zal worden om studievertraging tegen te gaan.

Webcasts tegen corona

“Het team van het Education Lab staat stand by”, zegt Jeroen Jansz, directeur van Community for Learning and Innovation (CLI). Het lab valt onder de CLI en heeft meerdere opnamestudio’s in huis. Docenten kunnen hier voor de camera hun college geven. Het publiek, de studenten, kunnen de geüploade video thuis bekijken. “Als het bestuur onze hulp nodig heeft, zijn we er klaar voor.”

Een andere optie is het live uitzenden van colleges, dit gaat vanuit het Media Support Center. Er wordt nog onderzocht wat de technische mogelijkheden zijn. Een van de zaken die het Media Support Center bekijkt, is of de server van de EUR het aan kan. “Alle online mogelijkheden voor colleges worden onderzocht en overwogen”, laat de universiteit weten.

RIVM

De universiteit volgt de adviezen van het RIVM op. Daarom gaan tot nader orde bijeenkomsten met meer dan honderd mensen niet door. Wat dit betekent voor de Master Open Dag van 24 maart wordt nog bekeken. Ook over de gevolgen voor andere bijeenkomsten, onderwijsgerelateerd of niet, is de universiteit nog in overleg.

Lees 3 reacties