https://www.youtube.com/watch?v=Wvmwaw3baRk

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

Studenten wassen hun handen niet vaker, maar wel grondiger. Ze nemen ook nodige maatregelen om hun hygiëne te waarborgen. “Ik raak bijvoorbeeld deurklinken nooit aan”, zegt Economiestudent Fabrizio. “Ik gebruik dan mijn elleboog om de deuren open te maken, want het heeft geen zin om je handen te wassen als je vervolgens de deurklinken aanraakt.”

“De sterftegevallen zijn meestal ouderen. Ik ben jong en gezond, dus eigenlijk ben ik er niet zo bang voor”, vertelt psychologiestudent Rick. Student Riëtte: “Ik heb er geen angst voor. Ik sta in het leven met het motto ‘de mens lijdt het meest door het lijden die hij vreest’.”

(deze video is opgenomen op woensdag 4 maart, dus mogelijk zijn opvattingen over het coronavirus inmiddels veranderd)