Daarnaast wordt studenten afgeraden nog naar het Onderwijscentrum bij het ziekenhuis te komen voor zelfstudie. Volgens prodecaan onderwijs Maarten Frens is de maatregel nodig om ‘erger te voorkomen’.

“We kunnen ons terdege voorstellen dat je je mogelijk zorgen maakt over het verplicht onderwijs en de toetsing”, schrijft Frens in een e-mail aan de studenten van de medische faculteit.”Wij gaan echter voor elke opleiding op zoek naar passende oplossingen en naar alternatieve vormen van onderwijs. Hierover zullen wij jullie zo spoedig mogelijk nader berichten.”

Kwestie – coronavirus pandemiegevaar – bas van der schot

Doe mee aan de enquête over het coronavirus.

Enquête: wat merk jij van het coronavirus?

Het coronavirus beheerst momenteel het landelijke en mondiale nieuws. EM is benieuwd of…

Voor verdere informatie vraagt Frens de studenten elke dag de speciale informatiepagina te controleren voor updates rond het volgen van onderwijs en toetsing en rondom eventuele nieuwe regels en richtlijnen. De maatregelen gelden voor zover bekend nog niet voor de andere faculteiten van de universiteit. De medische faculteiten in Groningen en Leiden maakten eerder al bekend het onderwijs te staken.

Volg voor de berichtgeving ook ons coronavirusdossier via deze link.