De 23-jarige studente zit thuis en maakt het redelijk goed. Ze heeft snel gehandeld. De GGD onderzoekt nu een tiental contacten van de vrouw.

De universiteit vraagt medewerkers en studenten om geen handen te schudden, bovenop de algemene hygiëne-adviezen: was regelmatig je handen, hoest of nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Er zijn inmiddels achttien gevallen van corona in Nederland gerapporteerd. In Tilburg, waar ook twee patiënten zijn, heeft de universiteit iets minder strenge regels. Medewerkers moeten alleen thuisblijven als ze klachten hebben én in een risicogebied zijn geweest.

Coronahelpdesk

De Erasmus Universiteit volgt de adviezen van het RIVM. Dat betekent dat het onderwijs gewoon doorgaat en iedereen welkom is. Wel adviseert de universiteit mensen die de afgelopen twee weken in gebied met besmettingen zijn geweest én klachten hebben om thuis te blijven en medische hulp te zoeken. Ook gelden er reisbeperkingen: studenten wordt afgeraden om naar gebieden met rood of oranje reisadvies te reizen.

De overheid heeft een crisisnummer geopend: 0800-1351. Mensen met vragen kunnen daar terecht, al kunnen ze veel informatie ook online vinden. Ook de hr-afdeling van de Erasmus Universiteit heeft een speciale ‘coronahelpdesk’. Het telefoonnummer en actuele informatie van de universiteit over het coronavirus zijn hier te vinden.