Horeca, callcenters, oppaswerk. Wat voor bijverdiensten hebben studenten zoal naast hun studie? Voor deze aflevering reizen we af naar Breda waar student Jurre Kluin, bekend als DJ Seaze, op een studentencarnavalsfeest optreedt.

EM_bijbaan Jurre Kluin NL

“Toen ik meedeed aan een DJ-competitie, moest ik een naam verzinnen”, vertelt hij over de oorsprong van zijn podiumnaam. “Omdat ik heel lang ben, dan dacht ik dat het iets met ‘size’ moest zijn. Dus ik veranderde ‘size’ in ‘seaze’.”

Toen hij veertien was, kocht hij zijn eerste DJ-set. “Ik was gewoon geïnteresseerd in muziek”, zegt de masterstudent Marketing Management. “Ik luisterde constant naar electronische muziek en dacht toen: ‘Ik wil ook zulke muziek maken’.”

Het DJ-schap brengt onregelmatige werktijden met zich mee. Meestal treedt Jurre twee of drie keer per maand op. “Voor een optreden ben ik meestal zo’n vijf uur kwijt”, vertelt hij. Hoeveel hij verdient wil hij niet kwijt. “Wat ik kan zeggen is dat het beter betaalt dan de meeste bijbanen.”

Een langetermijnplan heeft hij verder nog niet. “Ik ga eerst afstuderen, daarna zien we wel”, zegt hij. “Zolang ik maar dingen doe die ik leuk vind.  Dat is denk ik het belangrijkst.”

Bron: www.youtube.com