Margo Strijbosch is de nieuwe directeur van ERS. “Onze afdeling biedt allerlei gereedschappen, diensten en expertise waar faculteiten en wetenschappers gebruik van kunnen maken”, vertelde ze bij de presentatie van de afdeling. Ook is het de bedoeling dat het ERS precies weet welke samenwerkingsverbanden er bestaan met andere universiteiten. “We willen netwerken van wetenschappers binnen en buiten de universiteit bij elkaar brengen.”

Hulp bij fondsen

Door hulp te bieden aan wetenschappers bij fondsaanvragen hoopt Strijbosch met de Erasmus Universiteit meer inkomsten te verwerven bij Europese en landelijke fondsen, zoals de NWO, Horizon 2020 en diens opvolger Horizon Europe.

Verder probeert ERS ook vernieuwing in onderzoek te promoten, zoals open access en veilig datamanagement. Ook biedt de afdeling ondersteuning op het gebied van ethiek, juridische zaken en open science.