Met kerst denken we meestal aan tradities zoals samen de boom versieren, cadeautjes uitpakken of het diner met familie. Maar hebben studenten en medewerkers van de universiteit ook minder gebruikelijke tradities?

“Bij ons thuis maken wij meestal een peperkoekhuisje”, vertelt psychologiestudente Adriana. “Vorig jaar had mijn stiefmoeder te veel glazuur gemaakt. Gezien de hoeveelheid alcohol die wij al op hadden, besloten we de glazuur op elkaars gezichten te smeren.” En dat was nog niet het ergste. “Ik heb zo’n driehonderd foto’s op mijn telefoon waarop wij de glazuur van elkaars gezicht aflikten.”

Student Evelijn heeft ook haar eigen familietraditie. “Elk jaar kijken we met de hele familie naar een oude kerstfilm, Scrooge”, zegt ze. “Ik heb de film al achttien keer gekeken en ken hem uit mijn hoofd. Maar het blijft toch heel leuk om te doen.” Reinier Veldman van ESSB heeft daarentegen een minder gezellige traditie. “Wat wij altijd doen tijdens het kerstdiner is elkaar afzeiken”, vertelt hij. “Dan uiten we onze frustraties van het afgelopen jaar. Maar daarna is het ook weer goed.” Maar wat zegt zijn familie over hem? “Nou, dat ik eigenwijs ben, niet goed luister en aandacht wil. Dat soort dingen”, lacht hij.

Welke kerstgewoontes hebben studenten en medewerkers nog meer? Bekijk hier de video:

Bron: www.youtube.com