Verslaggever Ferayed Hok had nog nooit op een paard gereden, maar dat is helemaal geen probleem voor de studentenruiters van vereniging RSR Marcroix. “Iedereen, met of zónder ervaring, kan bij ons terecht”, vertelt penningmeester Hannah de Rooij. Ze hebben zelfs ‘drinking members’ die geen paard (willen) rijden, maar wel regelmatig borrels bezoeken. Iedereen is dus welkom. “Zolang je een student en jonger bent dan 27”, zegt Hannah.

Elke woensdagavond vanaf 19.00 uur maken de Rotterdamse studentenruiters een rit, waarna ze samen eten en borrelen. “Nu hebben we veel studenten zonder rijervaring, die krijgen straks privéles”, aldus Hannah.

Voordat Ferayed op een paard mag klimmen, moet hij eerst een rijcap kiezen. “Als je valt zonder een rijcap, zou het je dood kunnen worden”, stelt de penningmeester Ferayed ‘gerust’. Onze verslaggever mag op Lance rijden, één van de mooiste paarden van de vereniging. “Je moet dus rechtop zitten”, ontdekt Ferayed tijdens de les. “Gebruik je voeten als een gaspedaal en je handen als de rem.”

Benieuwd of paardrijden echt zo simpel is als wat Ferayed zegt? Bekijk hier de video:

Bron: www.youtube.com