In totaal namen meer dan 2,3 miljoen mensen deel aan de meting. Precies honderd landen en meer dan vierhonderd steden en regio’s werden door EF onderzocht. Van alle landen scoort Nederland het hoogste met 70,27 van de 100 punten. Dit komt overeen met het taalniveau B2.

Sinds 2011 heeft Nederland altijd in de top drie gestaan. In 2016 en 2017 waren de Nederlanders ook het beste in het beheersen van Engels als vreemde taal. Libië scoort dit jaar het laagst met slechts 40,87 punten.

Binnen Nederland scoort Rotterdam het hoogst met 71,68 punten. EF heeft volgens RTV Rijnmond wel een verklaring voor de hoge score: “Schepen van over de hele wereld die al eeuwenlang een bezoek brengen aan de Maasstad, grote internationale bedrijven en de internationale studies aan de Erasmus Universiteit zorgen voor een prima Engelse taalvaardigheid.” Steden die Rotterdam dicht op hielen zitten zijn Amsterdam (71,35) en Den Haag (71,27).